Korosztályspecifikus kezeléskombinációk

Fókuszban a természetesség és tartósság – az arc tökéletes harmóniájáért

Miről szólnak

a korspecifikus kezeléskombinációk?

Láttál már olyan női vagy férfi arcot, hogy egyszerűen nem tudtad megtippelni, hány éves lehet az illető? Pontosan ez ma az orvosesztétika kulcskérdése és célja, szemben a feltűnő, kirívó eredményekkel. Egy-egy drasztikus beavatkozással szemben sok apró kezelés jelenti a jövő szépészeti koncepcióját, így érhetünk el tartósan fiatalos és természetes módon szép arcbőrt.

Ezt a trendet érdemes összevetni a ’90-es és 2000-es évek esztétikai beavatkozásainak eredményével. A különbség látványos! A korábbi trendek előtte-utána fotóin hatalmas eltérések, 10+ év fiatalodás látszik, ugyanakkor időskorra a természetesség eltűnt. Ezzel szemben ma a folyamatosan harmonikus megjelenést preferáljuk. Akkor érünk el jó eredményt, ha egy-egy kezelést követően az ismerősök nem azt kérdezik, hogy „Veled mi történt? Mit csináltattál? Hol jártál?”, hanem azt, hogy „Veled mi történt? Szabin voltál? Kialudtad magad?”.

Éppoly gyakran fordul elő, hogy az arc harmóniáját egy-egy jól körül határolt probléma bontja meg (pl. szarkalábak vagy az állkontúr lazulása), minthogy nem körül határolt problémával, hanem generális folyamatokkal kell szembenéznünk. Mikor nem egy konkrét területre (problémaalapú megközelítést alkalmazunk a Ránctalanító, feszesítő kezelésprogramoknál), hanem az arc teljes harmóniájára fókuszálunk, érdemes a bőr és a szövetek biológiai életkora alapján megválasztani a szükséges kezeléseket. A kezelési terv összeállítása során nem a páciens életkora, hanem az öregedési folyamatok mértéke jelent tájékozódási pontot.

Ilyenkor 3 csoportot tudunk jól elkülöníteni, a számukra kidolgozott kezeléskombinációk lehetőséget biztosítanak a rendszeresség meglétére és a tartós szépség eléréséhez nélkülözhetetlen komplex szemléletmód elsajátítására.

„…HA MEG AKAROD TARTANI AZ EGYENSÚLYT,
MOZGÁSBAN KELL MARADNOD.”

ALBERT EINSTEIN

Hogyan épülnek fel

a kezelésprogramok?

1. korcsoport

A fiatal felnőttek csoportja, jellemzően 40 éves korig.

A bőr rugalmasságáért felelős anyagok (pl. kollagén, elasztin) még kellő mértékben vannak jelen, de már termelődésük alulmarad lebomlásukhoz képest, azaz megindul a folyamatos csökkenésük.

A fénykárosodás és más káros hatások még szemmel látható nyomot nem hagytak az arcbőrön, de mikroszkopikus változások már bekövetkeztek.

Itt a legfontosabb a prevenció.

Megelőző

kezeléscsomagok
20-40 éveseknek

Ez érdekel!

Megelőző

kezeléscsomagok
20-40 éveseknek

Ez érdekel!

Komplex arcfiatalítás

kezeléscsomagok
40-50 éveseknek

Ez érdekel!

2. korcsoport

Jellemzően a 40-50 éves korosztályról beszélünk.

Az arcbőrön szemmel láthatók a fiatalkori bőrhöz képest jelentkező károsodások. Jellemzőbbek az apróbb bőrfelszíni ráncok, bőrhibák, a volumenhiány, mint a szövetek valódi meglógása.

A szervezet erőforrásai még jó eredménnyel munkára foghatóak, ezért ennél a korcsoportnál előszeretettel használunk stimulációs eljárásokat.

Komplex arcfiatalítás

kezeléscsomagok
40-50 éveseknek

Ez érdekel!

3. korcsoport

Jellemzően 50 év fölötti korosztály, ahol a bőr és kötőszövet öregedési folyamatai komplex módon és kiterjedten zajlanak.

Ezeket a pácienseket leginkább a meglazult szövetek felhúzása vagy hátra húzása érdekli. Mivel a probléma összetett, a javítás, helyreállítás is komplex szemléletmódot igényel. Sőt, mivel náluk van szükség a legtöbb különböző gyökerű probléma kezelésére, ezért hiba lenne kizárólag a leglátványosabb lifting kezeléseket elvégezni.

Kevesebb biostimulációs eljárást tudunk alkalmazni, jellemzőbb a biomoduláció.

Lifting

kezeléscsomagok
50 éves kor felett

Ez érdekel!

Lifting

kezeléscsomagok
50 éves kor felett

Ez érdekel!
Korosztalyspecifikus kezeléskombinációk - Melyik korcsoportba tartozom?

„Melyik korcsoportba tartozom?
Melyik kezeléskombináció a megfelelő számomra?”

Joggal merül fel a kérdés, hiszen tisztáztuk, hogy nem a születési éved a döntő, de az életkor vonatkozásában ez azért jó eséllyel kiderül. Ugyanakkor vannak szerencsésebb és kevésbé szerencsés genetikájú emberek, akik életkoruknál alacsonyabb vagy magasabb korcsoportba tartoznak az arcbőrük biológiai kora alapján. Ennek kiderítésére való a személyes konzultáció, ahol összeállítjuk a számodra ideális komplex, személyre szabott kezelési tervet!