Non-ablatív
lézeres bőrmegújítás

Frax Pro lézerrel

A non-ablatív Frax Pro

lézeres kezelésről

Az orvosesztétikában a bőrmegújítás területén a lézerek alkalmazása már több évtizedes múltra tekint vissza. Ma két alaptípusuk érhető el:

 • az ablatív frakcionált lézerek, amelyekkel a bőr mélyebb rétegeit kezeljük, kontrollált szöveti traumát okozunk, s a kezelés hatására a felhám is megújul (ilyen gép a nálunk is elérhető CO2RE aesthetic lézer); és
 • a non-ablatív frakcionált lézerek, amelyekkel csak a bőrfelszínt kezeljük, a bőr legfelső rétegét újítjuk meg.
Frax Pro

A non-ablatív lézeres kezelés során a szépészeti beavatkozás nem jár traumát okozó bőrsérüléssel. Központunkban a nagy múltú amerikai gyártó, a Syneron Candela csúcskészülékével, a Frax Pro-val végezzük a non-ablatív bőrmegújító (resurfacing) lézeres kezeléseket.

A Frax Pro egyébként mindkét kezeléstípusra alkalmazható, hiszen egy ablatív 1550nm-es és egy non-ablatív 1940nm-es kezelőfejjel szerelte fel a gyártó. A Secret Medicalban úgy döntöttünk, hogy az ablatív kezelésekre a CO2RE szén-dioxid lézert használjuk, mert hatékonyabb technológia ugyanarra a megoldásra.

Hogyan működik?

A lézer a kezelés során kb. 200 mikrométer mélységéig hatol a bőrbe. Azaz nem a mélyben lévő kötőszöveti sejteket vagy kollagént stimulálunk, hanem a felszínt, a hámréteg tetejét célozzuk. Ezáltal a bőrfelszínen látható problémákat tudjuk vele kezelni.

Mi mindenre jó,
milyen problémákra

alkalmazható a Frax Pro non-ablatív lézer?

A 30-40-es korosztály nem nyúl mellé, ha kipróbálja ezt a nagyszerű hatású és jól tolerálható kezelést, hiszen agresszívabb bőrfiatalító lézeres kezelés általában még szükségtelen ebben a korban. Teli találat, ha nem egy konkrét terület zavarja a pácienst (pl. kialvatlan, táskás szemek, vagy éppen mélyülő ráncok a homlokon), hanem az egész arcbőrét szeretné felfrissíteni, ragyogóbbá, egészségesebbé és fiatalabbá varázsolni.

A Frax Pro 1940nm-es kezelőfejjel végzett lézeres kezelés

ráncok

hatékonyan csökkenti a felszínes, apróbb ráncokat, egyenletesebbé teszi a bőrfelszínt. Mély ráncok és nagy szöveti meglógás kezelését nem a Frax lézerrel végezzük, hanem (a Candela másik lézerével) a CO2RE ablatív szén-dioxid lézerrel.

bőrfelszín

az ablatív szén-dioxidos lézeres kezelést követően is segít, hogy ne csak a kötőszövetet, vagy még mélyebb struktúrákat javítsuk, hanem a bőrfelszínt tovább finomíthassuk.

pigmentfolt

kiváló megoldás a pigmentfoltok, pigment elváltozások, jóindulatú lentigok kezelésére (öregségi foltok, napfoltok, szeplők).

hegképződés

javítja a hegképződést (a műtét utáni 6. héttől alkalmazható) és a kisebb aknés hegeket, striákat és más arcon, valamint testen előforduló rendellenességeket (kóros pigmentáció, egyenetlen vastagságú hámréteg, fakóbb bőr, tág pórusok stb.).

ajakfeltöltés

az ajkak növelésére, szöveteinek helyreállítására is bevethető. Több kezelés után az ajkak láthatóan dúsabbak és teltebbek lesznek, úgy mint egy szájfeltöltés után (a dermitiszben található kollagént ezesetben lézerrel stimuláljuk és az ajkak felszínét tesszük egyenletesebbé, ezáltal teltebb hatást érünk el).

Striák kezelése

Stria kezelés:

A striák hatékony kezelésére két technológia (ablatív és non-ablatív) egymást követő ötvözése ajánlott:

 1. A CO2RE szén-dioxid lézeres kezelés nagymértékben javítja a bőr alsó, mély szöveti rétegeit. Stria kezelés esetén általában 2-3 kezelés ajánlott (4-6) hetente. Ez jelenti a drasztikusabb beavatkozást.
 2. A Frax Pro (1940nm), mely a megmaradó, jól elhalványult striák kezelésében ad hatékony megoldást, mint utókezelés.

A striák kezelésénél fontos kihangsúlyozni, hogy a kötőszöveti szakadásokat követően (aktív állapot) a striák színárnyalata lilás-vöröses behatású. Ilyenkor könnyebb, gyorsabb és hatékonyabb a kezelésük. Ezt követően a színük átalakul, a hegekhez hasonlóan gyöngyházfehér hatású árnyalatuk lesz (inaktív állapot). Ebben az állapotban is lehetséges a kezelésük, viszont ilyenkor több és kombinált kezeléssorozat szükséges.

A Frax Pro 1940nm non-ablatív

lézeres kezelés előnyei

Maximális biztonság, rövid felépülési idő

Kezelés után azonnal visszatérhetsz a napi rutinodhoz.

Nyáron is használható

Csupán a napi (min.) 30SPF fényvédő ajánlott

Teljesen fájdalommentes

Hogyan zajlik

a Frax Pro non-ablatív lézeres kezelés?

Hogyan zajlik a Frax Pro non-ablatív lézeres kezelés?
 1. 1.
  Orvosi konzultáció
  Mivel speciális lézeres kezelésről van szó, kizárólag a Candela által trainingelt orvos vagy egészségügyi végzettséggel rendelkező kolléga végezheti, így már az első alkalommal is a kezelőddel fogsz konzultálni. A konzultáción megtörténik az alkalmasság felmérése, az anamnézis felvétele, valamint az elképzeléseid és a kezelési lehetőségek megbeszélése.
 2. 2.
  Kezelés
  A kezelés 15-45 percig tart, az idő a kezelt terület nagyságától függ. A kezelés alatt enyhe, csaláncsípésszerű, szúró melegséget fogsz érezni. Egyes esetekben alkalmazható a gép speciális SoftCool hűtési rendszere, mely kényelmesebbé teszi a szépülést.
 3. 3.
  A Frax Pro non-ablatív lézeres kezelés után
  A kezelés után enyhe bőrpír tapasztalható, bőrfeszülés érezhető, vagy kissé érzékennyé válhat a kezelt terület, de ezeknek rövid időn belül csillapodnia kell. Ezeket a hatásokat a hő váltja ki a bőrben, hogy elindítsa a gyógyulási és helyreállító folyamatot, és új kollagént termeljen. Fontos, hogy a legjobb eredmény elérése érdekében betartsd az alábbi szabályokat:
  • Kerüld a napsugárzást legalább 30 napig! Ha ez nem megoldható (nyári időszakban történik a kezelés), mindenképp használj minimum SPF 30-as fényvédőt! Ezt egyébként is, kezeléstől függetlenül ajánljuk mindenkinek.
  • Hidratáld a bőrödet! Használj olyan hidratálókat és sminkeket, amelyek nem tömítik el a pórusokat!
  • Végezd el az előírt kezelési protokollt. Az, hogy eredményeket látsz, még nem jelenti azt, hogy véget ért a kezelési terv.
  Minderről természetesen a kezelőorvosod is tájékoztatni fog.
 1. 4.
  Ismétlés és/vagy kezeléskombináció
  Bizonyos bőrproblémák kezelése csak 1-2 alkalmat igényel, míg mások többet, általában 2-4 alkalmat javaslunk. Ha még tovább akarjuk fokozni a hatást, akkor sem kell rögtön „agresszívabb” szén-dioxid lézerre váltani, mert egyidőben kiegészíthetjük mezoterápiás (pl. PRP) szérummal a Frax 1940nm terápia erejét. A kezelések között 4-6 hétnek kell eltelni, mely időszakban kezelőorvosoddal folyamatosan tudsz konzultálni, így a lehető legalkalmasabb pillanatban tudod elvégezni a következő kezelést.

Fracula bőrmegújító terápia

FraxPro non-ablatív lézeres bőrmegújítás az arc, nyak, toka vagy dekoltázs területén PRP kezeléssel (másnéven Drakula kezelés/sajátvér terápia) kombinálva.

A csomag tartalma:
A Fracula kezelések számát (1-4) a páciens adottságai alapján határozza meg az orvos.

Szeretnél másodvéleményt? Vagy harmadikat… sokadikat? Olvasd el pácienseink véleményét a kezelésről! 🙂

Szeretnéd látni, hogy hogyan zajlik egy kezelés?
Less be a kulcslyukon! 😉

Gyakori kérdések

a Frax Pro lézeres kezeléssel kapcsolatban

Mikor van szükségem hialuron töltésre, a FraxPro non-ablatív vagy a Co2Re ablatív lézerre és mikor kell a plasztikai sebész?

A bőr megújításának, feszesítésének több stádiumát különböztetjük meg. Minden kezdődik az orvosesztétikával, úgy mint botox, vagy HA töltések. Az enyhén előrehaladott ráncok vagy pigmentfoltok esetén jön szóba a FraxPro lézer, mely egy nagyon jó non-ablatív megoldás. A következő stádium a bőr megújításában a Co2Re széndioxid lézer, mely a mélyebb ráncokat is hatékonyan kezeli és megoldást nyújt. Ezt követi a plasztikai beavatkozás, mely a petyhüdt megereszkedett bőrt sebészi úton feszesíti vissza, azaz kimetszésre kerül a fölösleges bőr mennyiség.

Mit csinál a Frax Pro lézer és hogyan éri el ránctalanító hatását?

A lézer nyalábokkal nagyon-de nagyon enyhe módon megégetjük a bőr legfelsőbb 200nm mélységét, így a szervezet öngyógyító készségét használjuk fel önmaga megfiatalítására. Az apró sérülések helyén beindul a hegképződés mely annyira miniatűr, hogy a szemnek nem látható, ám ezeknek az új miniatűr hegeknek köszönhetően a bőr kisimul, így az apróbb ráncok a feszítés hatására eltűnnek.

Hogyan tud néha bőrt feszesíteni és néha pigmentfoltokat eltüntetni ugyanaz a lézer?

Az, hogy a lézerfény mikor hol hat annak hullámhossz beállításától függ. A hullámhossz változtatásától függően a lézerfény elnyelődhet a szövetek víztartalmában, pigmentfoltjaiban, vérlemezkéiben. Ennek következtében változik, hogy mikor hatunk a bőr különböző területeire vagy mélységeire, pórusokra, feszességre, ráncokra és mikor hatunk közvetlen a kialakult pigmentfoltokra.

Mennyire fájdalmas?

A kezelés nagyon enyhe fájdalommal jár, mely abszolút a fájdalmat nehezen tűrő vendégeink is elviselnek. Úgy kell elképzelni, mint egy bőrmegújító mini tűs bőr rollert mint amikor végig görgetünk a bőrünkön. Pici tű szúrások.

Mennyi a gyógyulási idő a kezelést követően?

A kezelést követő 1-2 napon enyhén kipirosodik a kezelt terület. A kezelések elvégzését ajánljuk pénteken elvégezni, így már a hétfői munkát nem fogja befolyásolni.

Mikor lehet sminkelni?

A kezelést követő napon már megengedett a smink használata. Ilyenkor azért ajánlott hidratáló krémekkel elősegíteni a bőr regenerálódását, így ezt mindenképpen sminkelés előtt tegyük meg.

Érheti napsütés a kezelt bőrt, kell használni fényvédőt?

A kezelt területet 2 hétig nem szabad kitenni közvetlen napfénynek, így kötelezően ajánlott 50-es faktorszámú fényvédőt használni. Természetesen napfényvédővel folytatható a napi rutin és napra is szabad menni.

Mire kell figyelnem a kezelés előtt és után?

A kezelés előtt és után 2-3 hétig kerülni kell a napozást. Napbarnított bőrön nem szabad elvégezni a kezelést, így a legjobb időszak a kezelés elvégzésére októbertől májusig terjed.

Hámlasztó kezeléseket és a testradírozást kerülni szükséges a kezelés előtti napokban és utána 1 hétig.

Kell-e használnom valamilyen krémet a kezelés után a jobb eredmény elérése érdekében?

A bőr regenerálódást elősegítő krémek használata ajánlott. (pl.: cicaplast és egyéb hidratáló zsíros krémek)

Milyen időközönként szükséges ismételni a kezelést?

Már egy kezeléssel is érhetünk el szép eredményt ám sok esetben 3-4 alkalmas bérlet vásárlását javasoljuk a szép eredmény elérése érdekében.

Milyen komplikációk léphetnek föl?

Kifejezetten durva komplikációkat nem tudunk kiemelni. Előfordulhat elhúzódó bőrpirosság érzékeny bőr esetén, ám ez is legfeljebb pár napig tart.

Lehet valamivel növelni az eredményességet?

Két héttel a kezelést megelőzően sokat segít az eredményességen egy fizikai hámlasztás, esetleg fizikai arctisztítás. A kezelést követően pedig PRP kezelés azaz saját vérplazmás kezelés. Ezen kívül ajánlott magas hatóanyagtartalmú krémek használata mint például ZoSkin termékek vagy a Skin Sceuticals krémek használata.

A kezelést követően cicaplast bőrregenerálódást segítő krém használata javasolt.

Maradt még kérdésed, amire nem kaptál választ?
Ne tartsd magadban! Írd meg nekünk és rövid időn belül válaszolunk!

Kérdésem van!

A Frax Pro non-ablatív

lézeres bőrmegújító kezelések ára

 

Ár / 1 alkalom

Bérlet ár/ 2 alkalom

Bérlet ár/ 3 alkalom

Bérlet ár/ 4 alkalom

Arckezelések

Ajak (LIPS treatment)

50.000 Ft 42.500 Ft

90.000 Ft 63.000 Ft

127.500 Ft 89.250 Ft

150.000 Ft 105.000 Ft

Orca

70.000 Ft 59.500 Ft

126.000 Ft 88.200 Ft

178.500 Ft 124.950 Ft

210.000 Ft 147.000 Ft

Homlok

70.000 Ft 59.500 Ft

126.000 Ft 88.200 Ft

178.500 Ft 124.950 Ft

210.000 Ft 147.000 Ft

Szemkörnyék

70.000 Ft 59.500 Ft

126.000 Ft 88.200 Ft

178.500 Ft 124.950 Ft

210.000 Ft 147.000 Ft

Szájkörnyék

70.000 Ft 59.500 Ft

126.000 Ft 88.200 Ft

178.500 Ft 124.950 Ft

210.000 Ft 147.000 Ft

Toka

70.000 Ft 59.500 Ft

126.000 Ft 88.200 Ft

178.500 Ft 124.950 Ft

210.000 Ft 147.000 Ft

Nyak

80.000 Ft 68.000 Ft

144.000 Ft 100.800 Ft

204.000 Ft 142.800 Ft

240.000 Ft 168.000 Ft

Dekoltázs

90.000 Ft 76.500 Ft

162.000 Ft 113.400 Ft

229.500 Ft 160.650 Ft

270.000 Ft 189.000 Ft

Arckezelés-kombinációk

Teljes Arc

150.000 Ft 127.500 Ft

270.000 Ft 189.000 Ft

382.500 Ft 267.750 Ft

450.000 Ft 315.000 Ft

Teljes Arc + Toka

175.000 Ft 149.600 Ft

315.000 Ft 220.500 Ft

446.250 Ft 312.375 Ft

525.000 Ft 367.500 Ft

Teljes Arc + Toka + Nyak

215.000 Ft 182.750 Ft

387.000 Ft 270.900 Ft

548.250 Ft 383.775 Ft

645.000 Ft 451.500 Ft

Teljes Arc + Toka + Dekoltázs

220.000 Ft 187.000 Ft

396.000 Ft 277.200 Ft

561.000 Ft 392.700 Ft

660.000 Ft 462.000 Ft

Teljes Arc + Toka + Nyak + Dekoltázs

260.000 Ft 221.000 Ft

468.000 Ft 327.600 Ft

663.000 Ft 464.100 Ft

780.000 Ft 546.000 Ft

Konkrét bőrhibák kezelése (arcon, testen)

Stria kezelés 10x15cm (1 tenyérnyi)

45.000 Ft 38.250 Ft

81.000 Ft 56.700 Ft

114.750 Ft 80.325 Ft

135.000 Ft 94.500 Ft

Akné kezelés 10x15cm (1 tenyérnyi)

45.000 Ft 38.250 Ft

81.000 Ft 56.700 Ft

114.750 Ft 80.325 Ft

135.000 Ft 94.500 Ft

Hegkezelés 10x15cm (1 tenyérnyi)

45.000 Ft 38.250 Ft

81.000 Ft 56.700 Ft

114.750 Ft 80.325 Ft

135.000 Ft 94.500 Ft

Pigmentfoltok és lentigok kezelése (öregségi foltok, napfoltok, szeplők) 10x15cm (1 tenyérnyi)

45.000 Ft 38.250 Ft

81.000 Ft 56.700 Ft

114.750 Ft 80.325 Ft

135.000 Ft 94.500 Ft

FRACULA kezeléscsomagok

FRACULA teljes arc

220.000 Ft 187.000 Ft

396.000 Ft 277.200 Ft

561.000 Ft 392.700 Ft

660.000 Ft 462.000 Ft

FRACULA teljes arc + toka

235.000 Ft 199.750 Ft

423.000 Ft 296.100 Ft

599.250 Ft 419.475 Ft

705.000 Ft 493.500 Ft

FRACULA teljes arc + toka + nyak

275.000 Ft 233.750 Ft

495.000 Ft 346.500 Ft

701.250 Ft 490.875 Ft

825.000 Ft 577.500 Ft

FRACULA teljes arc + toka + dekoltázs

275.000 Ft 233.750 Ft

495.000 Ft 346.500 Ft

701.250 Ft 490.875 Ft

825.000 Ft 577.500 Ft

FRACULA teljes arc + toka + nyak + dekoltázs

300.000 Ft 255.000 Ft

540.000 Ft 378.000 Ft

765.000 Ft 535.500 Ft

900.000 Ft 630.000 Ft