Lézeres seprűvéna
kezelések

Hajszálerek, angioma és rhinophyma
kezelése GentleMax Pro-val

A lézeres seprűvéna

kezelésekről

A seprűvénák zavaró esztétikai problémák lehetnek, de szerencsére ma már létezik műtét és injekciós terápia nélküli, lézeres megoldás a kezelésükre. A Secret Medicalban ezt a típusú beavatkozást egy Neodymium Yag (Nd:Yag) lézerrel, a GentleMax Pro-val 1064 nm hullámhosszon végezzük.

GentleMax Pro

Egy lézer felhasználási területe attól függ, hogy az adott lézersugár hol nyelődik el. Az Nd: Yag lézer a sötét pigmentekben, a vérben (haemoglobin) nyelődik el. Hőt ad le, ami roncsolja a hajszálerek falát és azok tartalmát is (termokoaguláció). Hatására az érfal összezáródik, a benne lévő vér hirtelen megalvad, sejtjei szétesnek. 2 mm-nél vékonyabb hajszálereken a leghatékonyabb. A lézer csak a kezelendő terület szöveteire hat, a környező szöveteket nem érinti. Az eljárás szinte fájdalommentes, érzéstelenítést nem igényel és bármely testrészen elvégezhető.

A GentleMax Pro készüléket más beállítással tartós lézeres szőrtelenítésre is használjuk, abban pedig messze a legjobb!

Milyen problémákra

alkalmazható a GentleMax Pro lézeres érkezelés?

Benignus pigmentált elváltozások:

napfoltok, öregségi foltok, szeplők, szoláris lentigok, tejeskávé foltok, seborheás keratosis

A pigmentelváltozások lapos és élesen körül határolható foltok. Alakjuk változó, lehet kerek, ovális, vagy irreguláris. Méretük pedig a pár minimétertől egészen a több cm átmérőig és általában a hosszútávú (UV-)sugárzás okozza.

A test bármely területén megtalálhatóak (kézfejek, arc, nyak, dekoltázs, hát, lábszárak). A jóindulatú pigmentált elváltozásokat bőrgyógyásznak kell megvizsgálnia, diagnosztizálnia és lézeres eltávolításukat jóváhagynia.

Érelváltozások kezelése:

arc telangiectasia (hajszálértágulatok, pókvénák), seprűvénák, angiomák, hemangiómák

Ezek az érelváltozások a test bármely területén előfordulhatnak (orca, orr, dekoltázs, kéz, hát, lábszárak).

  • Hemangioma: az erek jóindulatú burjánzása
  • Angioma: más néven éranyajegy vagy érdaganat, anyajegyszerű, apró vérerekből álló kitüremkedés a bőrön. A kapillárisok megnövekedése miatt alakult ki. Főként 30 feletti felnőtteknél alakul ki. Színe élénkpiros és nagysága általában 1-3mm. Ezek alapvetően jóindulatú daganatok. Kezelésüket általában esztétikai célból szükséges elvégezni. Az életkor előrehaladtával a számuk és nagyságok nő. Eltávolítása egészségügyi okból akkor javasolt, ha zavaró, megsérült esetleg vérzik. A lézeres kezelést követően nagyon hatékonyan, mindössze 1 kezeléssel eltüntethetőek.
  • Rhinophyma (borvirágos orr): ezt a típusú betegséget az emberek általában a túlzott alkohol fogyasztással kötik össze. Természetesen létezik olyan eset, ami valóban erre vezethető vissza, de kialakulása lehet genetikai eredetű is.
    Nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi következményei is lehetnek, például nehézlégzés, ha a probléma előrehaladott és orrszűkületet okoz.
    Az orron duzzadt, kis vöröses csomók alakulnak ki és megjelenhetnek apró gennyes hólyagok (pusztulák) is. Előrehaladott állapotban nagy mértékű burjánzás és gyulladás alakulhat ki.

Ráncok és diffúz pirosság:

Az idő előrehaladtával a bőr progresszíven elkezd vékonyodni. A faggyútermelés is 30 év felett 60%-al csökken. Megfigyelhető a bőr természetes víz- és zsírtartalmának csökkenése. Az idősödő bőr legjelentősebb szerkezeti változása a dermo-epidermális funkció több, mint egyharmadával történő ellaposodása, ennek következtében jelennek meg az apró ráncok.

A GentleMax Pro lézeres kezelés következtében termális, azaz a hő általi károsodást okozunk a bőrben, befolyásolva a bőr vérellátását. Ez gyulladásos folyamatokat aktivizál, melynek következtében beindul a kollagénexpresszálódás. Ennek következtében feszesedik a bőr, szövettanilag igazolt az új kollagén rostok képződése.

Ránckezelés előtt és után

Körömgomba lézeres kezelése:

A körömgomba kialakulását Dermatofiták okozzák. Szájon át szedhető gyógyszerek felírhatók rá, azonban vannak páciensek, akiknek ez kockázatos vagy kontraindikált rossz májfunkció miatt. Az Nd:YAG 1064 nm-es hullámhossz koagulálni tudja a szövetet, ezáltal megemeli a hőmérsékletet 60°C-ra 3 mm mélyen. A dermatofiták kb. 50°C-os hőmérsékleten elpusztulnak, így megszüntethető élősködésük. (Fontos, hogy a kezelést követően gondoskodni kell az újrafertőzés megelőzésének lépéseiről!)

Körömgomba lézeres kezelése előtt és után

A GentleMax Pro
lézeres seprűvéna

és egyéb érkezeléseket végzik

Dr. Jánosy Péter András

orvosesztétika specialista

Dr. Fritz Réka

orvosesztétika specialista

Dr. Kiss Vivien

orvosesztétika specialista

Dr. Sándor Ferenc

érsebész

Dr. Jánosy Eszter

bőrgyógyász

Pácienseink véleménye

A GentleMax Pro

lézeres seprűvéna és egyéb kezelések árai

Kezelés megnevezése Ár Időtartam
Seprűvéna, lézeres pigmentfolt kezelés - arc 45.000 Ft 30 perc
Seprűvéna, lézeres pigmentfolt kezelés - orr 40.000 Ft 30 perc
Seprűvéna, lézeres pigmentfolt és egyéb kezelés - 15x15cm 60.000 Ft 30 perc
Seprűvéna lézeres kezelés - 1 teljes láb 160.000 Ft 60 perc
Seprűvéna lézeres kezelés - 2 teljes láb 290.000 Ft 90 perc
Lézeres körömgomba kezelés - 1 lábon 35.000 Ft 20 perc
Lézeres körömgomba kezelés - 2 lábon 55.000 Ft 30 perc