Bőrsebészet, ambuláns műtétek

Az ambuláns műtétek során helyi érzéstelenítést alkalmazva, sebészi eljárással, altatás nélkül oldunk meg egy problémát, így a páciens saját lábán érkezik és távozik. Az általunk végzett ambuláns műtétek mind úgynevezett bőrsebészeti beavatkozások, úgymint:

 • anyajegyeltávolítás
 • faggyúciszta eltávolítás (atheroma),
 • zsírcsomó eltávolítás (lipóma),
 • fibróma eltávolítás,
 • más festéksejtes elváltozások eltávolítása,
 • benőtt köröm műtéte.
bőrsebészet, ambuláns műtétek

A műtétet minden esetben sebész vagy plasztikai sebész szakorvos végzi, általában bőrgyógyász szakorvos javaslatára. Amennyiben bőrgyógyászati szűrés alkalmával javasolt egy anyajegy vagy más képlet eltávolítása, úgy ambuláns műtétre előjegyezzük a pácienst. Ha nem a bőrgyógyászati szűrés mutat rá egy kockázatos, vagy problémás elváltozásra, hanem a páciens esztétikai vagy egyéb okból szeretne megszabadulni egy anyajegyétől (vagy más, a bőrén található képlettől), akkor is bőrgyógyászati vizsgálat előzi meg a műtétet.

bőrsebészeti műtétek menete

Műtét menete:

 • műtői körülmények
 • helyi érzéstelenítő injekció
 • steril izolálással fedjük le a műtéti területet
 • kimetsszük az elváltozást
 • lehetőség szerint bőr alatti varratokkal egyesítjük a sebvonalakat
 • kötés, általában speciális ragtapasz elegendő

Ez egy kisméretű anyajegy esetében az érzéstelenítéstől a kötésig 15 percet jelent.

Minden eltávolításra került szövetet szövettani vizsgálatra küldünk (ennek eredményét 2 hét múlva tudjuk közölni, megbeszélni).

A műtétet követően 2-3 nappal rövid kontrollon ellenőrizzük a sebet, a műtét jellegétől függően 10-20 nappal később szedhetünk varratot. Általános szabály, hogy az operált területet szárazon kell tartani, azaz tisztálkodás, tusolás alkalmával varratszedésig víz ne érje, valamint a műtéti területet ne terheljük (sport, bőr nyúlását okozó mozdulatok.). Ezeket a szabályokat nyáron a legnehezebb betartani, ezért amennyiben nem sürgető a műtét, érdemes ősztől tavaszig időzíteni.

A varratszedés után fél évig kell fokozottan figyelni a hegek fényvédelmére, egyebekben a heg súlyosan pigmentálódhat. Hegkezelő gél vagy tapasz használata is javasolt ebben az időszakban, így érhetjük el a legjobb eredményt esztétikai értelemben.

Benőtt köröm

és kezelési lehetőségei

Benőtt körömről akkor beszélünk, amikor az ujj körme a körülötte lévő puha szövetbe belenőtt, duzzanatot, gyulladást, fájdalmat okozva. A benőtt köröm jellemzően nyomásra, tapintásra érzékeny, és fájdalommal jár. A körömsáncon vadhús képződhet, a körmök szélénél pedig gyulladás alakulhat ki, sok esetben gennyes váladékozással járhat.

Legtöbbször a lábon, főleg a nagylábujjon fordul elő, amit okozhat:

 • túl szűk cipő viselése (a lábujjak nem kapnak megfelelő helyet);
 • a lábujjak körmök nem megfelelő vágása;
 • helytelen pedikűr;
 • a lábujj sérülése;
 • alkati ok (pl. az átlagostól jobban behajló alakú lábköröm).

A Secret Medical bőrsebészetén hagyományos és lézeres benőtt köröm műtéteket is végzünk a panaszok megszüntetése érdekében.

A benőtt köröm hagyományos műtéti kezelése:

A benőtt körömszél eltávolítását helyi érzéstelenítésben végezzük, ék alakú metszést ejtve eltávolítjuk a benőtt körömszélt és a köröm-mátrixot. A sebet általában nem szükséges varratokkal zárni.

A benőtt köröm lézeres műtét:

A lézeres körömház műtétet (benőtt köröm lézeres műtét) helyi érzéstelenítés mellett végezzük. A beavatkozás során a körömtermelő zóna széli részének felesleges körömtermelő sejtjeit lézerrel távolítjuk el, vágás és varrás nélkül. A lézeres köröm műtét utáni seb a hagyományos eljárásokhoz képest szebben, kevesebb fájdalommal gyógyul. A beavatkozás után a páciens azonnal járó- és munkaképes.

Azt, hogy egy adott páciens esetében melyik megoldás a jobb, – benőtt köröm lézeres műtét vagy hagyományos műtét – a sebész szakorvos tudja megállapítani.

A benőtt köröm sebészi beavatkozást követően sok esetben kiújulhat. A kiújulás kellő lábhigiéniával, megfelelő körömvágási technikával és szellős, nem szoros lábbeli viselésével megelőzhető.

A műtéteket végzi

Dr. Harmos Flórián

Sebész szakorvos
Rendelési idő: hétfő 15:00-18:30

Pácienseink véleménye

Bőrsebészet árak

Ár

Anyajegy vagy zsírcsomó (lipóma) műtéti eltávolítása 1 db

57.000 Ft

Anyajegy vagy zsírcsomó (lipóma) műtéti eltávolítása 2 db

95.000 Ft

Anyajegy vagy zsírcsomó (lipóma) műtéti eltávolítása 3 db

139.000 Ft

Anyajegy vagy zsírcsomó (lipóma) műtéti eltávolítása 3 db felett / db

45.000 Ft

Sebészeti konzultáció

25.000 Ft

Benőtt köröm műtét (hagyományos)

50.000 Ft

Benőtt köröm lézeres műtét - egy oldalon

45.000 Ft

Benőtt köröm lézeres műtét - két oldalon

50.000 Ft

Minden további benőtt köröm lézeres műtétje

17.000 Ft

Teljes köröm eltávolítása lézerrel

60.000 Ft

Lézeres köröm műtét utáni kötözés

5.000 Ft

Faggyúciszta (atheroma) eltávolítás

45.000 Ft

Hegkimetszés

59.000 Ft

Szövettan 20mm-ig / db

16.000 Ft

Szövettan 20mm felett / db

30.000 Ft

* Szövettan kötelező minden anyajegy eltávolítása esetén, egyéb esetekben (zsírcsomó, faggyúciszta, hegkimetszés) orvos előírhatja annak vizsgálatát.
**Benőtt köröm műtéteknél azonnali beavatkozás esetén nincs konzultációs díj.