Hialuronsavas
ajakfeltöltés

Természetes hatású, dúsabb ajkak percek alatt!

A hialuronsavas
ajakfeltöltésről

A hialuronsavas ajakfeltöltés az egyik legnépszerűbb esztétikai eljárás, amely akár egy kávészünetben elvégezhető, mégis látványos az eredmény.

Természetes? Igen, hiszen a hialuron számos szövetünk esszenciális építőköve. A bőrben és bőr alatti szövetekben kifejezetten nagy mennyiségben fordul elő. A feltöltés során tulajdonképpen a hiányát pótoljuk vissza, így meglepően természetes eredmény érhető el használatával az arc több területén is*, hidratáló és volumenizáló hatása pedig alkalmassá teszi szájfeltöltésre is.

*A hialuronsavról és a hialuronsavas arckezelésekről itt olvashatsz.

Mi mindenre jó,

milyen problémákra alkalmazható a hialuronsavas ajakfeltöltés?

Mi mindenre jó a hialuronsavas ajakfeltöltes?
 • Ha vékonynak találod az ajkaid, vagy szimmetrikusabban jobban tetszene, dúsabbá tehetjük.
 • A felső ajkaknál lévő Cupido íveket, vagy az alsó ajkat formázhatjuk, így kontúrosabbá válhat az összkép (például a russian lips vagy babydoll technikával).
 • Kisimíthatjuk a száj körüli ráncokat.
 • Hidratáltabbá, teltebbé és fiatalosabbá varázsolhatjuk az ajkakat.

AMIT A TERMÉSZET MEGVONT TŐLED,
MI MEGADHATJUK NEKED!

Ejtsünk néhány szót a russian lips-ről!

A russian lips egy speciális ajakformálási technika, amellyel különleges formájú ajkak érhetők el.

Miért „russian”? Azért, mert az eredmény olyan, mint az orosz matrjoska babák szája: az ajkak közepén van a hangsúly, a kontúrok jól láthatók, íves („megemelt Cupido-ív”), telt, szívformájú a száj.

Miben tér el a „klasszikus” szájfeltöltéstől? A hialuront lassabban, kisebb mélységbe, kisebb mennyiségben, függőlegesen (oszlopszerűen) fecskendezzük be, az ajkak közepére fókuszálva, vagyis nem csak a dúsítás a cél, mint a hagyományos ajakfeltöltésnél, sokkal inkább a formázás.

Ajakfeltöltés - russian lips

A hialuronsavas
ajakfeltöltés előnyei

Gyors beavatkozás

Az ajakfeltöltés csupán 10-15 perc, nincs hagyományos értelemben vett lábadozási idő (mint pl. plasztikai beavatkozások után).

Rövid időn belül látványos eredmény

Egyetlen alkalom után azonnal látható, 6-12 hónapon át tartó eredmény.

Biztonságosan ismételhető

Mivel a hialuron idővel lebomlik, a korábban feltöltött terület újra kezelhető.

Hogyan zajlik

az ajakfeltöltés?

Ajakfeltöltés jellemzők
 1. 1.
  Szakorvosi konzultáció
  Mivel injekciós kezelésről van szó, kizárólag orvos végezheti, így már az első alkalommal is a leendő orvosoddal fogsz konzultálni. A konzultáción megtörténik az alkalmasság felmérése, az anamnézis felvétele, valamint az elképzeléseid és a kezelési lehetőségek megbeszélése. Amennyiben nincs kizáró ok, és szeretnéd, már az első találkozásunkkor elvégezhető a kezelés.
 2. 2.
  Kezelés
  A feltöltés előtt zsibbasztó krémmel kenjük be az ajkadat, majd 10-20 percig hagyjuk hatni. Ezt követően letöröljük a krémet és fertőtlenítjük a kezelendő területet. Nagyon vékony tűvel (30G-s) juttatjuk a megfelelő helyre a hialuronsavat. A teljes kezelés nem több 15 percnél.
 3. 3.
  A hialuronsavas ajakfeltöltés után
  Előfordulhat enyhe bevérzés, duzzanat és érzékenység a szúráspontokon, amelyek pár nap után megszűnnek. A kezelés után visszatérhetsz a napi tevékenység folytatásához, de tarts be néhány egyszerű szabályt! A kezelés után kerüld
  • 24 órán keresztül az alkoholfogyasztást, szívószállal ivást, szájfényezést, rúzsozást, csókolózást;
  • 2 napig az intenzív izzadással járó sportolást, szaunát;
  • 1 hétig a napozást, szoláriumot;
  • 1 hétig az orális szexet;
  • 2 hétig nem javasolt fogászati kezelés, kozmetikai nagykezelés, arcmasszázs.
  Minderről természetesen a kezelőorvosod is tájékoztatni fog.
 4. 4.
  Ismétlés és/vagy kezeléskombináció
  A hialuronsav az ajkakban idővel – 6-12 hónap alatt – lebomlik. De 2 jó hírünk is van: ez idő alatt a szövetek saját hialuronsav termelését nem mérsékli, a volumencsökkenés ennél fogva nem lesz jelentősebb a kiindulási állapotnál a töltőanyag lebomlását követően ÉS a szájfeltöltés megismételhető.

Szeretnél másodvéleményt? Vagy harmadikat… sokadikat? Olvasd el pácienseink véleményét a kezelésről! 🙂

Szeretnéd látni, hogy hogyan zajlik egy kezelés?
Less be a kulcslyukon! 😉

Gyakori kérdések

az ajakfeltöltéssel kapcsolatban

Nem lesz túlzottan felfújt, nagyon mű az eredmény?
„A kacsaszáj gáz….”

Igen, szerintünk is. Éppen ezért a Secret Medicalnál alapelvünk, hogy a Te saját, eredeti karaktered megőrizve, de a javítható, problémás területeket megdolgozva hozzuk ki a legtöbbet belőled. Ennek eredményeként „természetesen” dús ajkaid lesznek, amit mindenki észrevesz majd, de senki nem tudja a titkod!

A hialuronsavas ajakfeltöltés ára érdekel. Mennyibe kerül?

A hialuronsav ára attól függ, hogy milyen anyagból, hány millilitert használunk. 1 ml 110.000 Ft. Ajakfeltöltés esetén egy kezelés során jellemzően 0,5-1 ml anyagot használunk fel.

Biztonságos a hialuronsavas injekció?

Röviden: Igen! Bár a szakirodalomban találkozhatunk egy-egy súlyosnak mondható mellékhatással, ezek előfordulása extrém ritka, főképp, ha szakértő orvosi kezek végzik a beavatkozást. Több lehetőségünk is van a lehetséges mellékhatások elkerülésére és minimalizálására, mely technikák megfelelő alkalmazása állandó gyakorlás eredménye.

Van mellékhatása?

Apró bevérzés, duzzanat előfordulhat a szúráspontokon, de a kezelés után azonnal visszatérhetsz a mindennapi rutinodhoz.

Mikor ellenjavallt a hialuronsavas ajakfeltöltés?

Hialuronsavas kezelést 18 éves kor alatt nem végzünk, továbbá terhesség és szoptatás ideje alatt sem. Ezen túl az alábbi problémák fennállása esetén nem alkalmazható a hialurosavas injekció szépészeti beavatkozásként:

 • ismert allergia a fillerrel (és lidocainnal) szemben,
 • lázas, gyulladásos betegség,
 • a kezelendő terület fertőzése, gyulladása,
 • egyes gyógyszerek szedése.

Ha valaha volt ajakherpeszed, akkor Acyclovir tablettát írunk fel a kezelés előtt, melyet a kezelés előtt és után is szükséges szedni 2-2 napig a herpesz kiújulásának megelőzése céljából.

Fájdalmas a szájfeltöltés?

A kezelést egy vékony tűvel végezzük, ezért a páciens apró szúrásokat érez, jelentős fájdalommal azonban nem kell számolni. A kezelést megelőzően érzéstelenítő krémmel zsibbasztjuk el a szúrási pontokat, valamint maga a filler is tartalmaz lidocaint.

Az injekció után kell otthon ápolnom a kezelt területet?

Nem, de be kell tartanod a kezelőorvosod utasításait! Amennyiben érzékeny, vagy duzzadtnak érzed az ajkad 5-5 perceket nyugodtan jegelheted.

Van ajaktetoválásom. Ezesetben is van lehetőség az ajakfeltöltésre?

Igen, gyógyult sminktetoválás esetén is elvégezhető a kezelés. Erről részletesebben a konzultáción tájékoztat a kezelést végző orvos.

Máshol készült, elrontott ajakfeltöltést lehet korrigálni?

Mint minden egészségügyi területen, az esztétikában és ezen belül az ajakfeltöltésnél is a megelőzés elsődleges. A töltések esetében ez például azt jelenti, hogy csak megbízható, tapasztalt és profi szakorvosra szabad bízni a kezelést, amit konzultáció előz meg. A Secret Medicalnál ez mind adott, ráadásul garanciát is vállalunk a kezelésekre. Ha viszont máshol kezeltek korábban, és elégedetlen vagy az eredménnyel, nem kell rettegned a tükörtől, igyekszünk segíteni.
Az elrontott szájtöltés korrekciója, helyrehozása többféleképpen történhet a töltőanyag függvényében. Ehhez azonban ismernünk kell a kezelési előzményeket, jó, ha van igazolás erről.

Mennyi ideig tart a hialuronsav hatása?

A kezelés tartóssága nagyban függ az egyéni anatómiai adottságoktól, a kezelt területtől, a felhasznált filler típusától, a bőr állapotától, de az életmód is befolyásolhatja, vagyis személyenként eltérő lehet. Általánosságban elmondható, hogy minél mozgékonyabb területre kerül a töltőanyag és minél felületesebben injektálunk annál hamarabb bomlik le.
Pl. az ajakdúsítás kb. 6 havonta ismétlendő, míg az orcatöltést gyakran 1 év elteltével sem kell még ismételni.

Maradt még kérdésed, amire nem kaptál választ?
Ne tartsd magadban! Írd meg nekünk és rövid időn belül válaszolunk!

Kérdésem van!

A hialuronsavas
ajakfeltöltés ára

Kezelés MyFiller (Glips) Teosyal Kiss Pure Sense Teosyal RHA Kiss
Hidratáció 0,5 ml HA 75.000 Ft 80.000 Ft 89.000 Ft
Kontúrozás 1 ml HA 110.000 Ft 110.000 Ft 120.000 Ft
Feltöltés 1 ml HA 110.000 Ft 110.000 Ft 120.000 Ft
Russian-lips 1 ml HA 110.000 Ft 110.000 Ft 120.000 Ft