Ablatív lézeres
arckezelés

Bőrmegújítás frankcionált
CO2RE lézeres kezeléssel

A frankcionált CO2RE

lézeres arckezelésről

co2re lézeres arckezelés - candela gép
A kép forrása: candelamedical.com

A Candela CO2RE (aesthetic) laser készülékét a lézerek Rolls-Royce-ának is becézik, ami mindent elárul róla: egy magasabb szint, külön kategória, összehasonlíthatatlan más szén-dioxid lézerekkel, azok tudásával. A CO2RE ablatív lézert jellemzően az arcbőr megújítására használjuk, de pigmentfoltok eltávolítására, műtéti hegek kezelésére is kiváló.

Ami egészen forradalmi a Candela gépénél, hogy nem egyenáramon, hanem rádiófrekvencián alapul, így sokkal jobban modulálható. Vagyis csak azt a pontot melegíti fel, s kontrolálltan csak azt a hámrészletet károsítja, amit szeretnénk, a környezetét nem érinti a gerjesztési hullám lecsengéséből származó energia és hőfelesleg. A frakcionált technológiával minimum 5%, maximum 40%-át károsítjuk a felszíni hámnak a full ablációhoz képest (100%), így a környezeti ép zónákból sokkal gyorsabban regenerálódik a bőr.

Több beállítás közül választhatunk, melyek közül a legfontosabb, hogy milyen mélységben (deep / mid / light / fusion) kezelünk: minél felületesebb, annál kényelmetlenebb a kezelés és a kezelés utáni időszak, de annál teljesebb a felhám megújulás.

Ahogy a bőröd, úgy újul
meg az önbizalmad is!

Időpontkérés konzultációra

Mi mindenre jó,
milyen problémákra

alkalmazható a CO2RE ablatív lézeres kezelés?

co2re lézeres arckezelés - candela gép
A kép forrása: candelamedical.com
 • megereszkedett, ráncos szemhéj kezelése
 • resurfacing, vagyis bőrmegújítás
 • striakezelés
 • hegkezelés
 • tág pórusok kezelése
 • dyschromia, lentigo (pigmentfoltok, öregségi foltok, szeplők és napfoltok kezelése)
 • ráncok kezelése
 • pirosság (redness) kezelése
 • akné kezelése

A Candela frakcionált

CO2RE lézeres kezelés előnyei

A bőrmegújításban verhetetlen

A CO2RE ablatív lézer nem pusztán bőrminőséget javít, hanem ténylegesen megújítja a hámot, valamint feszesíti a szöveteket, azaz némi lifting hatása is van. Mindenkinek jó szívvel ajánljuk, aki részt vesz orvosesztétikai kezeléseken.

3 az 1-ben hatás

1. Megújítjuk a hámréteget (direkt károsítás = photodamage)
2. Elzárjuk a tág hajszálereket, azaz a pirosság /kipirosodás megszűntethető (microvascularis coagulatio)
3. Feszesítünk, a lézer összehúzza a kötőszöveti kollagén molekulákat (collagen contraction)

Gyors kezelés, kiszámítható regeneráció és eredmény

A kezelés mindössze 10-20 perc. Sem a kezelés, sem a gyógyulási idő nem jár különösebb fájdalommal, de a kezelést követően (ablatív jellege miatt) jelentős bőrreakcióval kell számolnod. Az első napot követően fokozatosan javul a hám állapota, 2 hét alatt teljes lesz a regeneráció. 8 hét után pedig a szövetek maximálisan megújulnak.

Hogyan zajlik

a CO2RE ablatív lézeres arckezelés?

hogyan zajlik a co2re lézeres arckezelés
 1. 1.
  Szakorvosi konzultáció
  Mivel speciális lézeres kezelésről van szó, kizárólag a Candela által trainingelt orvos végezheti, így már az első alkalommal is a leendő orvosoddal fogsz konzultálni. A konzultáción megtörténik az alkalmasság felmérése, az anamnézis felvétele, valamint az elképzeléseid és a kezelési lehetőségek megbeszélése.
 2. 2.
  Kezelés
  A lézeres kezelés előtt érzéstelenítő krémmel kenjük be a kezelendő területet, majd alaposan fertőtlenítjük és szárazra töröljük. Gondoskodunk a szőrszálak védelméről (ez különösen a férfiak esetében fontos lépés) és a kezelés idejére le kell venned az ékszereket. A lézeres kezelés a területtől függően 10-20 percet vesz igénybe, teljes arc esetében 20 perccel számolhatsz. Ezután jegeljük a kezelt területet.
 3. 3.
  A CO2RE lézeres arckezelés után
  A CO2RE lézeres esztétikai kezelés kifejezetten erős bőrreakcióval jár, hiszen kontrollált mesterséges égési sérülésről beszélünk. Emiatt a kezelés elvégzése után javasolt 3-4 nap szabadságot kivenni és otthon, nyugodt környezetben tartózkodni. Érdemes tehát csütörtökön vagy pénteken végezni a kezelést és kihúzni egy hétvégét a naptárból, így nyugodtan regenerálódhatsz.
  A kezelés utáni első nap látszik a legrosszabb bőrreakció: intenzív pirosság, hámló szövetek, ödéma (duzzanat), apró, pöttyszerű véralvadékok. Ezt követően napról napra javul a hám állapota, mígnem kb. a 7. napon már csak minimális színeltérés fog látszódni. 2 hét alatt teljes regenerációra számíthatsz, 8 hét múltán pedig a szövetek elérik a maximális javulást.
  Különösebb fájdalommal a regenerációs időszak egyébként nem jár, azonban extra odafigyelést igényel! A kezelt területet (akár teljes arc) állandóan krémezni kell (cicaplast) az első 3 napban, valamint folyamatos hidratációra és fényvédőre van szükség. Emellett jegelheted is a kezelt területet. A harmadik naptól 5%-os borecetes vízzel rövid áztatás végezhető és további folyamatos hidratáció, valamint fényvédő szükséges a teljes regenerációig. Az alvást félfekvő helyzetben javasoljuk az első 2-3 napban, hogy a kezelt terültet mechanikai károsodás (dörzsölés, nyomás) ne érje!
  Minderről természetesen a kezelőorvosod is tájékoztatni fog.
 4. 4.
  Kezeléskombináció
  A CO2RE ablatív lézeres arckezelés striakezelés esetén a Frax Pro non-ablatív lézerrel hatékony eredményt biztosít. Komplex ránctalantó, feszesítő Kezelésprogramjainknak pedig szerves részét képezi. Csak ismételni tudjuk magunkat: verhetetlen!

Szeretnél másodvéleményt? Vagy harmadikat… sokadikat? Olvasd el pácienseink véleményét a kezelésről! 🙂

Szeretnéd látni, hogy hogyan zajlik egy kezelés?
Less be a kulcslyukon! 😉

Gyakori kérdések

CO2RE lézeres kezeléssel kapcsolatban

Miért a szén-dioxid lézer a legjobb bőrmegújításra?

Mert az a chromophore (célmolekula), ami az összes hámsejtben jelen van, kizárólag a víz lehet. Más esetekben (pl. seprűvénák lézeres kezelése, vagy pl. napfény okozta barna foltok kezelése) lehet ennél specifikusabb chromophoret is választani (pl. haemoglobin, vagy melanin), amivel szelektívebb hatást érnénk el, de a hámsejtek esetében nincs szükség ennél szelektívebb célmolekulára.
Sokan Erbium YAG lézert használnak resurfacingre a fenti gondolatmenet miatt, mert az Erbium YAG hullámhossza közelebb van a vízmolekula gerjeszthetőségének hullámhosszához, de éppen ezért kevésbé is modulálható, mint a szén-dioxid lézer.

Más esztétikai központokban más lézer(eke)t használnak. Miért jobb a CO2RE lézer?

Manapság a frakcionált ultra high speed scanner szén-dioxid lézerek nagyon elterjedtek, ezek közül pedig kiemelkedik a Secret Medicalnál is alkalmazott Candela CO2RE lézer. Mint arra már utaltunk, annyival többet és mást tud, mint a többi orvosesztétikai lézer, hogy nem összehasonlítható velük. Jelenleg ez a gép a csúcs, profi kezek között pedig szinte csodákra képes!

Biztonságos a lézeres arckezelés?

Érthető az aggodalmad, hiszen direkt égési sérülésről beszélünk, de nem kell félned. A kezelés teljesen kontrollált és célzott, a gyógyulás pedig viszonylag gyors és fájdalommentes. Ráadásul a gép FDA tanúsítvánnyal is rendelkezik, ezzel is garantálva a biztonságot.

Van mellékhatása?

Inkább természetes bőrrekciónak neveznénk, de igen, van, ezért érdemes pár nap szabadságot kivenned a regenerálódás idejére. Erről bővebben is írtunk a CO2RE lézeres arckezelés után résznél.

Mikor ellenjavallt a CO2RE lézeres arckezelés?

Frakcionált szén-dioxid lézeres kezelést 18 éves kor alatt nem végzünk, továbbá terhesség és szoptatás ideje alatt sem. Ezen túl az alábbi problémák fennállása esetén nem alkalmazható a lézer szépészeti beavatkozásként:

 • retinol szedése mellett (roacutane, accutane szedését fel kell függeszteni, erről kezelőorvosoddal mindenképp konzultáj!)
 • aktív fertőzés esetén
 • akut fénykárosodott bőrnél (nyaralás / szolárium után közvetlenül)
 • extrém vékony bőrnél
 • Hialuronsav / botox után 6 hétig

Fájdalmas a CO2RE lézeres arckezelés?

A kezelést megelőzően érzéstelenítő krémmel zsibbasztjuk el a területet, így legfeljebb pici diszkomfortérzést tapasztalhatsz. A kezelést követően viszont előfordulhat az égési sérülésekre jellemző, de sokkal mérsékeltebb kellemetlenség (a regeneráció miatt feszülő, húzódó, esetleg viszkető bőr), ez viszont teljesen tűrhető és napokon belül elmúlik.

A lézeres kezelés után kell otthon ápolnom a bőröm?

Igen: az első 3 napban sokat kell krémezni, valamint folyamatos hidratációra és fényvédőre van szükség! Emellett jegelheted is a kezelt területet, továbbá a harmadik naptól 5%-os borecetes vízzel rövid áztatás is végezhető. A folyamatos hidratáció és fényvédő a teljes regenerációig szükséges.

Maradt még kérdésed, amire nem kaptál választ?
Ne tartsd magadban! Írd meg nekünk és rövid időn belül válaszolunk!

Kérdésem van!

A CO2RE lézeres arckezelés ára

Ablatív CO2RE frakcionált lézeres arckezelés
LézerszezON akció dec. 31-ig: -15% alkalmanként, -30% bérletre
1 alkalom 3 alkalmas bérlet
Teljes arc (+ toka) 150.000 Ft 127.500 Ft 360.000 Ft 252.000 Ft
Toka 60.000 Ft 51.000 Ft 153.000 Ft 107.100 Ft
Nyak 80.000 Ft 68.000 Ft 216.000 Ft 151.200 Ft
Dekoltázs 90.000 Ft 76.500 Ft 229.500 Ft 160.650 Ft
Teljes arc (+ toka) + nyak 195.500 Ft 166.175 Ft 483.000 Ft 338.100 Ft
Teljes arc (+ toka) + dekoltázs 204.000 Ft 173.400 Ft 504.000 Ft 352.800 Ft
Teljes arc (+ toka) + nyak + dekoltázs 240.000 Ft 204.000 Ft 576.000 Ft 403.200 Ft
Szemkörnyék 70.000 Ft 59.500 Ft 178.500 Ft 124.950 Ft
Orca 70.000 Ft 59.500 Ft 178.500 Ft 124.950 Ft