Bőrmegújító
PRP kezelés

A legtermészetesebb anti-aging kezelés
a benned rejlő folyékony arannyal

A PRP kezelésről

Te tehetsz a legtöbbet a saját bőrödért, de így még biztos nem gondoltál rá! A PRP (Platelet-rich Plasma) kezelés a lehető legtermészetesebb esztétikai eljárás, egy tudományosan megalapozott, jól működő bőrmegújító módszer: a kezeléshez használt szérumot a páciens véréből vonjuk ki, semmilyen egyéb, kémiai úton előállított készítményt nem használunk. (Emiatt hívják az eljárást sajátvér terápiának vagy Drakula terápiának is.)

A PRP kezelés során először vért veszünk a pácienstől (2x8 ml-t), amit megfelelő fordulatszámon centrifugálunk, majd kizárólag a thrombocytában, azaz vérlemezkékben dús (platelet-rich) frakciót (plasma) szívjuk fel fecskendőbe. Az így kapott 2-3 ml PRP szérumban 8-10x koncentráltabban vannak jelen a vérlemezkék, melyekből aktiváció hatására növekedési faktorok szabadulnak fel. A thrombocytákban raktározott szövetspecifikus növekedési faktorok szintén igen koncentráltan lesznek jelen.

Mi a plazma? A plazma a vér sárgás színű alkotóeleme, amely 90%-ban vizet, 10%-ban pedig értékes tápanyagokat, hormonokat, ásványi anyagokat és több mint 120 különböző fehérjét tartalmaz. Emiatt is nevezzük folyékony aranynak. 🙂

A szérumot visszajuttatva a bőrbe a növekedési faktorok és a kollagén termelődését fokozó fehérjék a megfelelő helyen fognak hatni, a bőr pedig természetes erőforrásait aktiválva újul meg. A PRP terápia során 3 kezelés ajánlott 1 hónap eltéréssel.

A megújulás kulcsa
a véredben van!

Időpontkérés konzultációra

Mely területeken
milyen problémákra

alkalmazható PRP kezelés?

A PRP aktiválja a szervezet természetes gyógyulási folyamatait, regenerálja és megújítja a bőrt, amely rugalmasabb és feszesebb lesz, a ráncok pedig kisimulnak. Kiváló választás 40 év alatt egy kis extraként! Egyaránt alkalmazható arcon, hajas fejbőrön, nyakon, dekoltázson.

(A PRP kezelés egyébként olyannyira jól működik, hogy nem csak az esztétikában használják szövetmegújításra, hanem a sebkezelésben, vagy az ortopédián belül porckopás, ízületi artrózis kezelésére.)

mely területeken alkalmazható a prp kezelés

A PRP kezelés előnyei

A legtermészetesebb dopping a bőrnek!

A bőröd a saját, természetes erőforrásait használva újul meg. Növekedési faktorok koncentráltan, nagy mennyiségben...! És mivel a saját véredből nyerjük ki a kezelés során használt szérumot, az allergiás reakció és érzékenység is kizárt!

Gyors beavatkozás

A PRP kezelés az előkészületekkel és utókezeléssel együtt mindössze kb. 40 perc, hatása viszont akár másfél év is lehet!

Ismételhető és jól kombinálható

A PRP terápia 3 kezelésből áll (havonta ismételhető). Mint minden bőrminőségjavító kezelés, a PRP is jól kombinálható volumenpótló és lifting típusú, vagy feszesítő kezelésekkel!

Hogyan zajlik

a PRP bőrmegújító kezelés?

hogyan zajlik a prp kezelés
 1. 1.
  Szakorvosi konzultáció
  Mivel a PRP egy injekciós kezelés, kizárólag orvos végezheti, ezért már az első alkalommal is a leendő orvosoddal fogsz konzultálni. A konzultáción felmérjük az alkalmasságod, megtörténik az anamnézis felvétele, valamint megbeszéljük az elképzeléseid és a kezelési lehetőségeket. Amennyiben nincs kizáró ok, akár már az első találkozásunkkor elvégezhető a PRP kezelés.
 2. 2.
  Kezelés
  A kezelés első lépése a vénás vérvétel. Két csőbe (2x8 ml) levesszük a véred, amit egy speciális gépbe helyezünk – ez a gép centrifugálással választja szét a vérsejteket a vérplazmától. Ezután előkészítjük a szérumot. Míg a gép dolgozik, zsibbasztó krémmel érzéstelenítjük a kezelendő területet. Zsibbadás után a kész, 2-3 milliliternyi PRP szérumot a megtisztított területen sűrűn – kb. 1 cm-enként - a bőr szintjébe injektáljuk. A kezelést jegeléssel zárjuk.
 3. 3.
  A PRP kezelés után
  A pirosság, az esetleges duzzanat és érzékenység pár napon belül megszűnik. A kezelés után TILOS
  • 24 órán keresztül a kozmetikumok, smink használata,
  • 5 napig az intenzív izzadással járó sport, szauna,
  • 1 hétig a napozás, szolárium, fényvédő használata ajánlott.
 4. 4.
  Ismétlés és/vagy kezeléskombináció
  A teljes PRP terápiában 3 alkalom ajánlott, 1-1 hónap kihagyással. Akárcsak az egyéb bőrminőségjavító kezelések, a PRP is kiválóan kombinálható volumenpótló és lifting típusú, valamint feszesítő kezelésekkel. A Frax Pro lézeres bőrmegújítással egy ütős kombináció!

Fracula bőrmegújító terápia

FraxPro non-ablatív lézeres bőrmegújítás az arc, nyak, toka vagy dekoltázs területén PRP kezeléssel (másnéven Drakula kezelés/sajátvér terápia) kombinálva.

A csomag tartalma:
A Fracula kezelések számát (1-4) a páciens adottságai alapján határozza meg az orvos.

Szeretnél másodvéleményt? Vagy harmadikat… sokadikat? Olvasd el pácienseink véleményét a kezelésről! 🙂

Szeretnéd látni, hogy hogyan zajlik egy kezelés?
Less be a kulcslyukon! 😉

Gyakori kérdések

a bőrmegújító PRP kezeléssel kapcsolatban

A PRP kezelés ugyanaz, mint a Drakula terápia?

Igen is, meg nem is. Sokan ma már szinonimaként használják a két kifejezést, de korábban a Drakula terápiánál egyszerű vérvételi csőbe vették le a vért kevésbé hozzáértő profitorientált kezelők, akik aztán nem tudtak jó eredményt elérni. A Secret Medicalnál kizárólag gyári, egyszerhasználatos PRP szetteket alkalmazunk, melyek profi szakemberek kezében garantálják a megfelelően elvégzett kezelést és az eredményességét.

A PRP kezelés ára érdekel. Mennyibe kerül?

A kezelés ára 115.000 Ft, a 3 alkalmas kezeléssorozat 276.000 Ft.

Mikor ellenjavallt a PRP kezelés?

18 éves kor alatt, terhesség, illetve szoptatás ideje alatt nem végzünk kezelést. Emellett az aktív bőrbetegség, gyulladás, fertőzés a kezelt bőrterületen kizáró ok. A rendszeresen szedett gyógyszereidről, esetleges allergiákról a kezelés előtt tájékozódunk.

Fájdalmas a PRP kezelés?

A kezelést megelőzően érzéstelenítő krémmel zsibbasztjuk el a kezelendő területet, majd a kezelést nagyon vékony tűvel és nem túl mélyre injektálva végezzük, ezért max. apró szúrásokat érezhetsz, de valószínűbb, hogy meg se rezzensz. 🙂 Utána pedig jegeljük a szúrások helyét.

Maradt még kérdésed, amire nem kaptál választ?
Ne tartsd magadban! Írd meg nekünk és rövid időn belül válaszolunk!

Kérdésem van!

A PRP kezelés ára

Bio-booster (PRP) Ár
1 alkalom 115 000 Ft
3 alkalmas terápia 276 000 Ft