Hialuronsavas
feltöltés

Hialuronnal pótoljuk a hiányzó volument!

A hialuronsavas
feltöltésről

A hialuronsav a szépségmegőrzés sokoldalú csodafegyvere, melyet egyaránt alkalmaznak a hétköznapi kozmetikában és orvosesztétikában mélyhidratálásra, ránctalanításra, valamint ajakfeltöltésre (sőt, ortopédiai területen hialuronsavas injekciót ízületi kopás kezelésére is).

A hialuronsavas esztétikai kezelések ún. biomodulációs kezelések, melyek során a meglévő struktúrákat alakítjuk át, azaz hiányzó volument pótlunk. Felhasználjuk mezoterápiás készítményekben (nem keresztkötött forma), skinboosterekben (alacsonyabb retikulációs formák), és a klasszikus volumenizáló, ráncfeltöltő kezelésekben (a statikus*, vagyis az izommozgás nélkül is látható ráncok kezelésére).

Ezeknél az anyagoknál a természetes hialuronsavat extra kémiai kötésekkel tesszük ellenállóbbá. Ezek a keresztkötések adják az így előállított hialuronsav fizikai tulajdonságait is, valamint eredményezik elnyújtott lebomlását. Rengeteg variáció létezik, így egyre specifikusabban egy-egy területre, illetve problémára készülnek az előállított hialuronsav fillerek.

*A másik „TOP-kezelés” a bo-tox, ami a dinamikus, mimikai ráncok kezelésére alkalmazható. Mind a hialuron filler, mind a botox anti-aging kezelésre alkalmasak, de mások a hatóanyagok és a működési mechanizmusuk is eltér.

Mi a hialuronsav?

A hialuronsav a bőrben és kisebb-nagyobb mennyiségben szinte minden szövetben jelen lévő természetes poliszacharid. Szervezetünkben a szerepe a szöveti hidratáció fenntartása mellett az ízületek, ínak síkosítása, kenése és a szövetek sejtjeinek strukturális megtámasztása.

A hialuronnak különlegesen erős vízmegkötő képessége van, hiszen saját molekulatömegének mintegy ezerszeresét képes megkötni vízmolekulákból. Ezáltal kiválóan alkalmas a szövetek rugalmasságának és a bőr volumenének megtartására. A sejtek folyamatosan termelnek és bontanak el hialuronátot, a molekula életideje így néhány napnál nem több, mennyiségét pedig a termelés és elbomlás kényes egyensúlya határozza meg.

Érdekesség: a hialuront korábban kakastaréjból, vagy cápauszonyból vonták ki. Ma már ennél tisztább és eredményesebb eljárás útján baktériumokkal termeltetik meg az emberben előforduló molekulával teljesen megegyező hialuronsavat. Így ma már sokkal ritkább az injekciót követő allergiás reakció.

Mely területeken,

milyen problémákra alkalmazható a hialuronsavas feltöltés?

Jellemzően a fényevesztett bőrt, a dehidratált, lapos arcvonásokat és az elmélyült ráncokat kezeljük hialuronsavval.

A hyaluron fillerek legnépszerűbb alkalmazási területei:

A hyaluronsavas
ráncfeltöltés előnyei

A hialuronsavas kezelés során természetes módon pótoljuk vissza a bőr elveszített vízmegtartó képességét, hidratáltságát és volumenét, ezáltal mind ránctalanító, mind emelő (lifting) hatást képesek vagyunk elérni.

A ránctalanító és lifting hatás egyből a hialuronsavas injekció után láthatóvá válik, azonban 2 hét elteltével tapasztalható a definitív eredmény. Hatástartama, tartóssága függ a kezelt területtől és az egyéni jellemzőktől, de általánosságban 6-18 hónappal lehet számolni. Ez idő alatt a szövetek saját hialuronsav termelését nem mérsékli, ennél fogva a volumencsökkenés nem lesz jelentősebb a kiindulási állapotnál a töltőanyag lebomlását követően. (A fillerekkel kapcsolatos tévhitekről egy külön bejegyzésben írtunk, olvasd el!)

Gyors beavatkozás

A kezelés csupán 10-15 perc, és nincs hagyományos értelemben vett lábadozási idő (mint pl. plasztikai beavatkozások után).

Rövid időn belül látványos eredmény

Azonnal látható a ránctalanító és lifting hatás, végleges eredmény kb. 2 hét után.

Biztonságosan ismételhető és jól kombinálható

A tartós eredmény érdekében a kezelés (egyénenként eltérő időközönként) ismételhető, sőt, más fillerekkel, lézeres és egyéb gépi kezelésekkel is kombinálható!

Hogyan zajlik

a hialuronsavas feltöltés?

 1. 1.
  Szakorvosi konzultáció
  Mivel injekciós kezelésről van szó, ezért kizárólag orvos végezheti, így már az első alkalommal is a leendő orvosoddal fogsz konzultálni. A konzultáción megtörténik az alkalmasság felmérése, az anamnézis felvétele, valamint az elképzeléseid és a kezelési lehetőségek megbeszélése. Amennyiben nincs kizáró ok, és szeretnéd, már az első találkozásunkkor elvégezhető a kezelés.
 2. 2.
  Kezelés
  A hialuron injekció előtt zsibbasztó krémmel kenjük be a kezelendő területet, majd 10-20 percig hagyjuk hatni. Ezt követően letöröljük a krémet és fertőtlenítjük a bőrt.
  Nagyon vékony tűvel vagy tompa végű kanüllel juttatjuk a bőr alá a megfelelő típusú hialuronsavat.
  Az injektálás mélysége változó. A hiányzó rugalmas szövetek visszapótlásánál mélyen a csonthártya szintjében helyezzük el a fillert. Ezzel szemben pl. a nasolabiális redő töltésénél közepesen mélyen töltjük meg a bőr alatti szöveteket, míg a finom ráncolatot közvetlenül a dermisbe (a bőr kötőszöveti rétegébe) injektált töltőanyag képes hatékonyan kezelni.
  A teljes kezelés nem több 15 percnél.
 3. 3.
  A hyaluronsavas ráncfeltöltés után
  Előfordulhat enyhe bevérzés, duzzanat és érzékenység a szúráspontokon, amelyek pár nap után megszűnnek. A hialuronsavas ráncfeltöltés után visszatérhetsz a napi tevékenység folytatásához, de tarts be néhány egyszerű szabályt! A kezelés után TILOS
  • 24 órán keresztül a kozmetikumok, smink használata,
  • 5 napig az intenzív izzadással járó sport, szauna,
  • 1 hétig a napozás, szolárium,
  • 4 hétig nem javasolt fogászati kezelés, kozmetikai nagykezelés.
  Minderről természetesen a kezelőorvosod is tájékoztatni fog.
 4. 4.
  Ismétlés és/vagy kezeléskombináció
  A töltőanyag idővel lebomlik, de a kezelés ismételhető, illetve más kezelésekkel jól kombinálható. Ha érdekel a téma, nézz szét személyre szabható Kezelésprogramjaink között is!

Hialuronsavas ráncfeltöltés előtte-utána

A vizsgálatokat

és beavatkozásokat végzi

Dr. Jánosy Péter

Orvosesztétikai specialista, Rendelési idő: hétfő és kedd 16:00:00-20:00
Időpontfoglalás

Dr. Yan Chen Teo

Orvosesztétikai specialista, Fül-orr-gégész Rendelési idő: szerda 16:00-20:00
Időpontfoglalás

Dr. Ferencz Hanna

Orvosesztétikai specialistaRendelési idő: szerda 16:00-20:00
Időpontfoglalás

Dr. Sándor Beatrix

Orvosesztétikai specialistaRendelési idő: szombat 14:00-18:00
Időpontfoglalás

A hialuronsavas
feltöltés ára

Kezelt terület/Filler típus Perfecta MyFiller Teosyal
Glabella töltés (mérgesránc) 0,5 ml HA 50.000 Ft 55.000 Ft 60.000 Ft
Szemzug töltés 0,5 ml HA 50.000 Ft 55.000 Ft 60.000 Ft
Orca töltés 1,5 ml HA 143.000 Ft 155.000 Ft 170.000 Ft
Nevetőránc töltés (nasolabialis redő) 1 ml HA 95.000 Ft 105.000 Ft 115.000 Ft
Marionett ránc töltés 0,5 ml HA 50.000 Ft 55.000 Ft 60.000 Ft
Jowl-line töltés 1 ml HA 95.000 Ft 105.000 Ft 115.000 Ft
Állformázás 1 ml HA 95.000 Ft 105.000 Ft 115.000 Ft

Szeretnél másodvéleményt? Vagy harmadikat… sokadikat? Olvasd el pácienseink véleményét a kezelésről! 🙂

Szeretnéd látni, hogy hogyan zajlik egy kezelés?
Less be a kulcslyukon! 😉

Gyakori kérdések

az hialuronsavas feltöltéssel kapcsolatban

Nekem szükségem lehet hialuronsavas feltöltésre?

A hialuronsavas kezelések igen változatos lehetőségeket biztosítanak a tartós szépségre vágyó pácienseknek. Sokrétű felhasználásuk miatt a legtöbbünk életében hamar eljön az az időszak, amikor érdemes megfontolni a hialuronsav feltöltés előnyeit. Van, aki kifejezett céllal választja (pl. karikás szemek kezelése), míg más komplex arcmegújító kezelés részeként veszi igénybe.

A hialuronsav feltöltés ára érdekel. Mennyibe kerül?

A hialuronsavas feltöltés ára attól függ, hogy milyen anyagból, hány millilitert használunk. 1 ml 96.000 Ft. A legtöbb esetben egy arckezelés során 1-2 ml anyagot használunk fel, de egyes ritka esetekben ennél többre is szükség lehet.

Biztonságos a hialuronsav ráncfeltöltés?

Röviden: Igen! Bár a szakirodalomban találkozhatunk egy-egy súlyosnak mondható mellékhatással, ezek előfordulása extrém ritka, főképp, ha szakértő orvosi kezek végzik a beavatkozást. Több lehetőségünk is van a lehetséges mellékhatások elkerülésére és minimalizálására, mely technikák megfelelő alkalmazása állandó gyakorlás eredménye. A Secret Medicalnál minden adott, hogy biztonságos legyen a kezelés és tökéletes legyen az eredmény.

Van mellékhatása?

Apró bevérzés, duzzanat előfordulhat a szúráspontokon, de a kezelés után azonnal visszatérhetsz a mindennapi rutinodhoz.

Mikor ellenjavallt a hialuronsavas feltöltés?

Hialuronsavas kezelést 18 éves kor alatt nem végzünk, továbbá terhesség és szoptatás ideje alatt sem. Ezen túl az alábbi problémák fennállása esetén nem alkalmazható a hialurosavas injekció szépészeti beavatkozásként:

 • ismert allergia a fillerel (és lidocainnal) szemben,
 • lázas, gyulladásos betegség,
 • a kezelendő terület fertőzése, gyulladása,
 • egyes gyógyszerek szedése.

Fájdalmas a hialuronsavas kezelés?

A kezelést egy vékony tűvel végezzük, ezért a páciens apró szúrásokat érez, jelentős fájdalommal azonban nem kell számolni. A kezelést megelőzően érzéstelenítő krémmel zsibbasztjuk el a szúrási pontokat, valamint maga a filler is tartalmaz lidocaint.

Az injekció után kell otthon ápolnom a kezelt területet?

Nem, de be kell tartanod a kezelőorvosod utasításait (24 órán keresztül tilos a smink, kozmetikum használat; 5 napig tilos az izzadással járó sport, szauna; 7 napig tilos a napozás, szolárium!)

Természetes lesz az eredmény?

Igen! A Secret Medicalnál alapelvünk, hogy a Te saját, eredeti karaktered megőrizve, de a javítható, problémás területeket megdolgozva hozzuk ki a legtöbbet belőled. Ennek eredményeként mindenki észreveszi majd, de senki nem tudja a titkod!

Mennyi ideig tart a hialuronsav hatása?

A kezelés tartóssága nagyban függ az egyéni anatómiai adottságoktól, a kezelt területtől, a felhasznált filler típusától, a bőr állapotától, de az életmód is befolyásolhatja, vagyis személyenként eltérő lehet. Általánosságban elmondható, hogy minél mozgékonyabb területre kerül a töltőanyag és minél felületesebben injektálunk annál hamarabb bomlik le. Pl. az ajakdúsítás 6 havonta ismétlendő, míg az orcatöltést gyakran 1 év elteltével sem kell még ismételni.

Maradt még kérdésed, amire nem kaptál választ?
Ne tartsd magadban! Írd meg nekünk és rövid időn belül válaszolunk!

Kérdésem van!