Botox kezelés

Botulinum toxinnal a ráncok ellen

A botox kezelésről

A botox méltán az egyik legelterjedtebb esztétikai beavatkozás, mely elsősorban ránctalanító, öregedésgátló kezelésként alkalmazható, de hatékony megoldást nyújt az izzadásgátlás területén is.

Botox kezelés során a botulinum toxin hatóanyagot – a bőröd aktuális állapotát figyelembe véve – megfelelő mennyiségben, célzottan juttatjuk az izomba vagy a bőr mélyebb rétegeibe.

Míg a szem a lélek tükre, az arc az érzelmeinké és az időé. A mosoly, a meglepettség, a harag mind-mind természetes nyomot hagynak arcunkon, és az idő múlásával – bőrünk kollagéntartalmának és rugalmasságának csökkenésével – sajnos megmaradnak és elmélyülnek. A botox ezeknek a dinamikus, mimikai ráncoknak* a kezelésében nyújt hatékony megoldást: időben kezdve megelőzi a ráncok elmélyülését, már kialakult, finom vonalak esetén pedig szinte

Kiradírozza az
évek nyomát!

Időpontkérés konzultációra

*Másik „kedvenc” a hialuronsav, ami viszont a statikus, azaz izommozgás nélkül is látható ráncok kezelésére alkalmazható.

Ejtsünk pár szót

a botulinum toxinról!

A botulinum toxin (hétköznapi szóhasználatban röviden botox) a Clostridium botulinum által termelt toxin, vagyis egyfajta méreganyag. Gyorsan le is szögezzük: nincs ok az aggodalomra, hiszen

Botox kezelés - Ejtsünk pár szót a botulinum toxinról
 • az injekcióban minimális dózisban van csak jelen ez az anyag,
 • amely nem raktározódik el, hanem idővel felszívódik.
 • Ráadásul botox kezelést kizárólag az arc anatómiájának mesterei biztos kezekkel, sokéves esztétikai tapasztalattal végzik,
 • így a beavatkozás teljesen biztonságosan, széles körben alkalmazható!
 • Mi több, a homlokráncok és szarkalábak csökkentésének Gold standardja!

Mely területeken,

milyen problémákra alkalmazható a botox kezelés?

Milyen problémákra alkalmazható a botox kezelés?

A botox előnyei

A kezelt területen a befecskendezett botox hatóanyag lokálisan gátolja az izmok megfeszülését, az arcod egyéb területeit viszont nem érinti, így az eredmény természetes lesz és akár 4-6 hónapig tartó ráncmentesség érhető el!

Gyors beavatkozás

A kezelés csupán 10-15 perc, nincs hagyományos értelemben vett lábadozási idő (mint pl. plasztikai beavatkozások után).

Rövid időn belül látványos eredmény

Kb. 2 nap után már láthatóan simábbá válik az arcbőr, összehúzódnak a pórusok, végleges eredmény 2-3 hét után.

Biztonságosan ismételhető és jól kombinálható

A tartós eredmény érdekében a kezelés (egyénenként eltérő időközönként) ismételhető, sőt, fillerekkel, mezoterápiával, lézeres és egyéb gépi kezelésekkel is kombinálható!

Hogyan zajlik

egy botox kezelés?

Hogyan zajlik a botox kezelés?
 1. 1.
  Szakorvosi konzultáció
  Mivel a botox injekciós kezelés, kizárólag szakorvos végezheti, így már az első alkalommal is a leendő orvosoddal fogsz konzultálni. A konzultáción megtörténik az alkalmasság felmérése, az anamnézis felvétele, valamint az elképzeléseid és a kezelési lehetőségek megbeszélése.
 2. 2.
  Kezelés
  A botox injekció előtt berajzoljuk a szúráspontokat, majd fertőtlenítjük és helyi érzéstelenítő krémmel kenjük be a kezelendő területet. Ezt követően fecskendővel, apró szúrásokkal juttatjuk be a hatóanyagot a botox-régió(k)ba. A teljes kezelés nem több 15 percnél.
 3. 3.
  A botox injekció után
  Előfordulhat enyhe bevérzés, bőrpír, duzzanat és érzékenység, amelyek pár nap után megszűnnek. Botox után visszatérhetsz a napi tevékenység folytatásához, de tarts be néhány egyszerű szabályt! A kezelés után legalább 4 óráig kerüld a fekvést, a hajolgatást és semmiképp se nyomkodd, masszírozd a kezelt területet! 12-24 óráig ne használj parfümöt kozmetikumokat, krémeket, sminket, és legalább 2 hétig ne napozz, szaunázz, szoláriumozz, ne végezz megerőltető testmozgást! Minderről természetesen a kezelőorvosod is tájékoztatni fog.
 4. 4.
  Ismétlés és/vagy kezeléskombináció
  Mint arra már utaltunk, a botox idővel felszívódik, ezért a tartós eredmény érdekében javasolni szoktuk a kezelés ismétlését, illetve más kezeléssel való kombinálását. Mi több, konkrét, de személyre szabható Kezelésprogramokat is kidolgoztunk!

Szeretnél másodvéleményt? Vagy harmadikat… sokadikat? Olvasd el pácienseink véleményét a kezelésről! 🙂

Szeretnéd látni, hogy hogyan zajlik egy kezelés?
Less be a kulcslyukon! 😉

Gyakori kérdések

a botox-szal kapcsolatban

Nekem szükségem lehet botoxra?

Nos, látatlanban ezt nehéz megállapítani. 🙂 Ha elhatároztad, hogy esztétikai kezelésen szeretnél részt venni, érdemes eljönnöd ingyenes konzultációnkra, ahol felmérjük bőröd állapotát, egyeztetjük a lehetőségeket és igényeidnek megfelelően kialakítjuk a személyre szabott kezelési tervedet, amely tartalmazhat botox kezelést.

A botox kezelés ára érdekel. Mennyibe kerül?

A botox ára attól függ, hogy hány egység hatóanyagot használunk a kezelés során, de ez egyénenként és kezeléstől függően eltérő lehet. A kezelt területtől függően az ár 50-107.000 Ft között alakul.

Biztonságos a botox-injekció?

Röviden: Igen! 🙂 Kicsit bővebben: bár a botulinum toxin egy méreganyag, a pici koncentráció, a felszívódás és a szakértő kezek által végzett kezelésnek köszönhetően veszélytelen. Ráadásul egészségügyi alkalmazása miatt a botoxnak nagyon szigorú teszteknek kell megfelelnie és engedélyezési eljárásokon átesnie, amelyeknek maximálisan megfelel. Szóval nincs okod az aggodalomra! Vannak persze esetek, amikor a botox ellenjavallt, de a kontraindikációkról a kezelőorvosod minden esetben tájékoztat. (Erről egyébként külön is írunk egy rövid összegzést kicsit lejjebb)

Van mellékhatása?

Botox után nem jellemzők a mellékhatások, de a kezelés után előfordulhat enyhe bevérzés, bőrpír, duzzanat, érzékenység, zsibbadás, esetleg fejfájás és viszketés, de ezek pár nap után elmúlnak. Az esetek minimális hányadában előfordulhat a tűszúrás helyén csomósodás, allergia, gyulladás, esetleg izomrángás, a szemöldök vagy szemhéj megereszkedése, de ezek a problémák is megszűnnek pár hét elteltével. A kockázatok mérséklése érdekében minden esetben tartsd be kezelőorvosod utasításait!

Mikor ellenjavallt a botox?

Botox kezelést 18 éves kor alatt és 60-65 éves kor fölött nem végzünk, továbbá terhesség és szoptatás ideje alatt. Ezen túl az alábbi problémák fennállása esetén nem alkalmazható a botox szépészeti beavatkozásként:

 • ismert botox- és albumin-allergia,
 • lázas, gyulladásos betegség,
 • a kezelendő terület fertőzése, gyulladása,
 • bizonyos speciális idegrendszeri vagy izombetegség, autoimmunbetegség,
 • egyes gyógyszerek (kinin, gentamycin, streptomycin tartalmú) szedése.

Fájdalmas a botox kezelés?

Az injekció előtt érzéstelenítőkrémmel készítjük elő a kezelendő területet. A tűszúráskor esetleg „egy kis csípést” érezhetsz, ami maximum picit kellemetlen, de nem fájdalmas, valószínűbb viszont, hogy észre sem veszed! 🙂

Az injekció után kell otthon ápolnom a kezelt területet?

Nem, de be kell tartanod a kezelőorvosod utasításait!

Természetes lesz az eredmény?

Igen! 🙂 A Secret Medicalnál alapelvünk, hogy a Te saját, eredeti karaktered megőrizve, de a javítható, problémás területeket megdolgozva hozzuk ki a legtöbbet belőled. Ennek eredményeként mindenki észreveszi majd, de senki nem tudja a titkod! 🙂

Mennyi ideig tart a botox hatása?

A kezelés tartóssága nagyban függ az egyéni anatómiai adottságoktól, a kezelt területtől, a bőr állapotától, de az életmód is befolyásolhatja, vagyis személyenként eltérő lehet. Emiatt általánosan szoktunk fogalmazni: a botox hatása kb. 4-6 hónapig tart.

Maradt még kérdésed, amire nem kaptál választ?
Ne tartsd magadban! Írd meg nekünk és rövid időn belül válaszolunk!

Kérdésem van!

A botox kezelés ára

Botox (DYSPORT) Ár
Homlok botox 72 000 Ft
Glabella botox 50 000 Ft
Szemkörnyék botox 57 000 Ft
Homlok + Glabella botox 98 000 Ft
Homlok + Szemkörnyék botox 105 000 Ft
Glabella + Szemkörnyék botox 86 000 Ft
Homlok + Glabella + Szemkörnyék botox 125 000 Ft
Hónalj botox izzadásgátlás 107 000 Ft