Sminktetoválás

A sminktetoválás, avagy permanent make-up feladata a szem, a szemöldök és/vagy a száj hangsúlyossá tétele, az arc karakteréhez leginkább illeszkedő technika és forma kiválasztásával, a bőr tónusához igazodó színekkel. Végeredménye a tartós smink, amivel nem kell mindennap küszködnöd, újrafestened vagy újrarajzolnod.

Ma már szerencsére olyan technikák állnak rendelkezésünkre, amelyek lehetőséget adnak mind a szolidabb, vagy akár erősebb sminkhatású, mind a természetes megoldásokra, így karakteresebb és szinte láthatatlan sminktetoválásokat is el tudunk készíteni. Amilyet csak szeretnél. 😊

A Secret Medicalban

kérhetsz

1. Szemöldöktetoválást Soft Powder, OmbreBrows és Microblading technikával.

 • Ha szereted a természetes hatást, de szereted finoman sminkelni magad, akkor a púderes, poros hatású Soft Powder technikát javasoljuk neked. Az idő múlásával nem kopik foltosra, csak egyenletesen halványodik. Élettartama 2-4 év.
 • Az OmbreBrows egy új színátmenetes technika. Alul és felül a szemöldök kontúrosabb, karakteresebb, kidolgozottabb, de az eleje lágyabb, „színátmenetesebb”. Tökéletes a szemöldök vastagításához, forma alakításhoz, sminkeltebb hatás érhető el vele. Az idő múlásával lágyabb, finomabb hatásúvá válik, de nem lesz foltos. Élettartama bőrtípus függő, kb. 3-5 év.
 • A Microblading módszer képes a legrealisztikusabb szálas szemöldök tetoválást elkészíteni, mivel nagyon vékony szálakat lehet vele produkálni (mint amilyen maga a szemöldök szőrszál). Azoknak ajánljuk, akiknek nem volt még tetoválva a szemöldökük (vagy már annyira halvány, hogy szinte nem is látszik). Azoknak is jó választás, akik nem szeretnének sminkelt hatást. A Microblading akkor mutat igazán szépen, ha bele tud olvadni a természetes szőrszálak közé, így azoknak javasoljuk, akiknek van szemöldök szőrük, csak hiányos, ritka, esetleg vékony, vagy túl rövid. Ezek a szálacskák gyorsabban kophatnak a bőrből, élettartama 12-18 hónap.

2. Szemhéjtetoválást, ami lehet pillatő sűrítő, szemhéjkontúr vagy púderes hatású.

 • Ha a természetes stílust, szolid sminket kedveled, válaszd a pillatő sűrítő szemhéjtetoválást! Ezzel a finom hatású technikával a szempillák tövét kötjük össze a tetoválással anélkül, hogy észrevehető lenne.
 • Szemhéjkontúr esetében nem csak a pillatövet, hanem felette a szemhéjvonalat is elkészítjük. A tetoválás a szem formájával és színével harmonizál, azt gyönyörűen kiemeli.
 • A sminkelt hatást szereted? Akkor Neked a púderes hatású szemhéjtetoválást ajánljuk, amely alsó és felső szemhéjra egyaránt elkészíthető.

3. Ajaktetoválást félsatíros/lágysatíros, teljes satíros és 3D-s technikával.

 • Félsatír alkalmazásakor nem satírozzuk be az egész száj felületét és csak olyan színeket alkalmazunk, amelyek a saját szájszínnel harmonizálnak. Az ezzel a technikával készített ajaktetoválás leginkább a telt ajkakon mutat jól.
 • A teljes satír a vékonyabb ajkúak számára ideális. Mivel az ajkak teljes felülete satírozva van, bármilyen színnel elkészíthető. Így akár élénkebb, rúzsos hatást is elérhetünk, de szolid színválasztással optikailag dúsabb hatást is adhatunk anélkül, hogy mások észrevennék a tetoválást.
 • A 3D technikával szintén teljes satírt készítünk, de több színt használunk: a külső részeken sötétebbet, befelé haladva egyre világosabbat. Gyönyörű sminkelt hatás érhető el vele. Leginkább a dúsabb ajkú vendégeknek ajánljuk.

Hogyan zajlik

a sminktetoválás?

Hogyan zajlik a sminktetoválás?
 1. 1.
  Konzultáció:
  Előzetes konzultáción személyesen megbeszéljük az elképzeléseidet. Miután mindenről tájékoztattunk és mindent tisztáztunk, együtt kiválasztjuk a hozzád legjobban passzoló színt, majd az arcodhoz illeszkedően aprólékosan és precízen megrajzoljuk a tetoválás keretét. Ha tetszik a koncepció, kezdhetjük is!
 2. 2.
  A tetoválás folyamata:
  Először érzéstelenítő krémet, gélt vagy folyadékot kenünk a felületre, hogy a lehető legkomfortosabb legyen a tetoválás folyamata. Permanent make-up készítésekor tetováló géppel, illetve toll-lal dolgozunk, ezek juttatják a festékanyagot a bőrbe. Jellemzően két körben tetoválunk egy területet, ami körülbelül 2 órát vesz igénybe.
 3. 3.
  Tetoválás után:
  A szemöldöktetoválásra nem, a szemhéj- és ajaktetoválás után viszont jellemző a duzzanat. De ne félj, ez teljesen természetes reakció, és 1-2 nap után le fog lappadni. A szemöldök-, szemhéj- és ajaktetoválás egyaránt 5-7 napig lehet kissé pörkös, esetleg sebes. Idővel szépen kezd leválni a bőr felszínről. Ezt piszkálni, kapargatni, a pörk leválást segíteni, vakarni TILOS! A teljes gyógyulási idő mindhárom esetben 28 nap, mire a szín is „beérik”, ez idő alatt kiemelten fontos az UV-védelem. A korrekciót minimum 6 héttel, de 3 hónapon belül ajánlott elvégezni.

Meddig tartós

a tartós smink?

Emlékszel még a 2000-es évek fekete csík-szemöldökeire, ugye? És a markáns szájkontúrokra? Nos, azok elég tartósak voltak, de tapasztalatból tudjuk, hogy viselőik ma már nagyon nem elégedettek velük.

Azóta csomó minden változott (technikák, pigmentek és az elvárások is), így a sminktetoválások már nem egy életre szólnak. Minél természetesebb és világosabb a tetoválás, annál hamarabb szorul egy kis karbantartásra.

 • Szemöldöktetoválás esetében technikától és persze bőrtípustól függ a tartósság: microblading esetén 12-18 hónapig, a soft powder 2-4 évig is, az ombre akár 3-5 évig is bírhatja, persze közben frissíthetünk, ha szükséges.
 • Ajaktetoválásnál és szemhéjtetoválásnál 2 év után javasoljuk a frissítést annak érdekében, hogy mindig szép legyen a tartós sminked.

Sminktetoválónk

Kováts-Paszinger Anita

Nézd meg Anita munkáit!
Tovább Anita oldalára

Sminktetoválás

árak

Szemöldök tetoválás
Technika Ár Időtartam
Artistry-Microblading realisztikus szálazás 140.000 Ft 2,5-3 óra
OmbreBrows 140.000 Ft 2,5-3 óra
Soft Powder 140.000 Ft 2-3 óra
Hibrid 140.000 Ft 2-3 óra
Szemöldök frissítés (általunk vagy más által készített felfrissítése) 120.000 Ft 1,5-2 óra
Javítás, átalakítás (más által készített) 170.000 Ft 2-3 óra
Szemhéjtetoválás
Technika Ár Időtartam
Szempilla sűrítés csak felül 80.000 Ft 1 óra
Szempilla sűrítés alul, felül 100.000 Ft 1,5 óra
Szemhéj (felső) 110.000 Ft 2 óra
Szemhéj (felső és alsó) 130.000 Ft 1,5 óra
Vastag szemhéj tusvonal, cicás (felső) 150.000 Ft 3 óra
Vastag szemhéj tusvonal, cicás (felső és alsó) 170.000 Ft 3 óra
Füstös szemhéj, finom porozással (felső) 150.000 Ft 2,5-3 óra
Füstös szemhéj, finom porozással (felső és alsó) 170.000 Ft 2,5 óra
Szájtetoválás, ajaktetoválás
Technika Ár Időtartam
Természetes szájszín, színezése kontúr nélkül 150.000 Ft 2 óra
Természetes szájszín kontúrral 140.000 Ft 2 óra
Kontúr, félsatírral (Csak kontúr nem igényelhető!) 120.000 Ft 2-3 óra
Rúzsos hatás, teljes satír, kontúrral 160.000 Ft 2-3 óra
Rúzsos hatás, félsatír, kontúrral 150.000 Ft 2 óra
3D száj, Pear lip kontúr nélkül (feltöltött, vagy dúsajakra) 160.000 Ft 3 óra
Ajakszín frissítése 120.000 Ft 2 óra
Szájforma javítása, változtatása csak kontúrral (más által készített) 170.000 Ft 3 óra
Frissítés és korrekció Kedvezmény Időtartam
Sminktetoválás frissítés és korrekció (általunk készített 2 éven belüli tetoválásokra) 50% 1,5-2 óra
Első korrekció tetoválást követő 6 hét után (3 hónapon belül) ingyenes 1 óra